A petrezselyem pürét még húsvét után készítettem. Húsvét nincs főtt sonka nélkül! A  főzőlevet pedig érdemes eltenni, mert kitűnő alaplé lehet. Én most a petrezselymet ebben főztem meg, és a püréhez is adtam belőle egy keveset.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 310 g petrezselyem gyökér
  • 20 g rizstejszín ( vagy más növényi tejszín) ( paleo diéta esetén mandula tejszín)
  • szárított petrezselyem
  • fokhagymapor
  • himalájai só
  • színes bors

Elkészítés:

A petrezselyem gyökeret megpucoljuk, felkockázzuk, és feltesszük főni a húsvéti sonka főzőlevében. Puhára főzzük. Krumplinyomóval pürésítjük, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tejszínt, és valamennyi vizet a főzőléből. Annyi vizet keverjünk hozzá, hogy krémes, kanalazható, de ne túl folyékony állagot kapjunk. A fűszerezés függ az alaplétől is. Én a sonkát fokhagymás, köményes, egész borsos, babérleveles vízben főztem, így nem nagyon kellett fűszereznem a petrezselyem pürét.

A püré mellé egy nagy adag salátát és grillezett lazacot kínáltam.

Tápérték 1 adagban ( csak a petrezselyem püré)

kcal: 59.2

fehérje: 3.11 g

szénhidrát: 8.29 g

zsír: 1.26 g
 

Write a comment