Mikulás alkalmából nem csak cukros csokoládéval, cukorkával lepheted meg a gyermekedet, a párodat vagy éppen magadat, hanem akár egy ilyen jópofa, kreatív egészséges palacsintával is. 

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 2 palacsintához:

  • 100 g sütőtökpüré
  • 50 g zabpehelyliszt ( zabpehely ledarálva) (gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabpehely)
  • 10 g fehérjepor
  • 1 tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 6 g szódabikarbóna
  • 20 g eritrit
  • csipet só
  • vanília aroma vagy vaníliás eritrit ízlés szerint
  • keksz vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • kevés kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez

Hozzávalók a tetejére (2 adaghoz):

  • 8 szem eper
  • 1 banán
  • 4 szem fekete ribizli vagy áfonya
  • 2 szem málna
  • cukormentes vagy növényi tejszínhab ( ízlés és diéta szerint)

Elkészítés:

Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük össze, és pihentessük a masszát 10 percig. Egy kisebb méretű! serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal egy szilikonos ecset segítségével. A palacsinta mindkét oldalát alacsony lángon süssük meg. Legyünk türelmesek, a tészta vastag lesz, így lassabban sül, és nehezebben fordítható meg. Ezután kezdhetjük a díszítést. A szakáll, felkarikázott banán lett. A sapka hosszanti csíkokra vágott eper. Az orra egy szem málna, a szeme egy-egy banán karika rajta egy-egy szem fekete ribizli. A sapkát még tejszínhabbal díszítjük.

Tápérték 1 adag palacsintában ( feltétek nélkül)

 kcal: 186.55

fehérje: 11.95 g

szénhidrát: 21.9 g

zsír: 5.33 g

 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment