Nincsenek termékek a kosárban.
Gyorsan elkészíthető zabos kenyeret szerettem volna készíteni, akkor bukkantam erre a receptre. Azóta már a családnak is elkészítettem, nekik is ízlett, vagyis bátran kipróbálhatja bárki 🙂
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
- 30 g zabliszt (nálam zabpehely darálva, gluténmentes diéta esetén gm zabpehely)
- 120 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- 3 g himalaya só
- 3 g szódabikarbóna
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 25 g 100%-os citromlé
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj
- 150 g víz
- +3 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és a formázáshoz
Sütés előtti kenéshez:
- kevés tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Mérjük ki külön edénybe a száraz és a folyékony hozzávalókat. Keverjük őket össze, majd öntsük egymáshoz és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes (bambuszrost lisztes) felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy 20 cm hosszú rudat. Rakjuk a szilikonos zsírpapírral kibélelt tepsire, vágjuk be néhány helyen a tetejét egy éles késsel és kenjük le kevés tojással. Pihentessük, míg a sütő felmelegszik. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó – felső program) 60 perc. Vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.
Tápérték 100 gramm kenyérben:
kcal: 117.25
fehérje: 7.91 g
szénhidrát: 2.86 g
zsír: 7.95 g
/szponzorált tartalom/