Nem szeretek pogácsát sütni, mert nem tudom abbahagyni az evését. De mégis mikor süssünk pogácsát, ha nem szilveszterkor? Így beadtam a derekam, és viszem este a vendégségbe, ami még megmaradt belőle. A recept alapja Horváth Ilona szakácskönyvből van.

 

 


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 55-60 darabhoz:

  • 500 g Dia Wellness CH mínusz lisztkeverék
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál himalájai só
  • 100 g kókuszolaj
  • 25 g friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 1/2 tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben az eritrittel felfuttatjuk. A lisztet a kókuszolajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt, tejfölt és a sót. Ha még szükséges langyos tejet adjunk hozzá. Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd pihentessük minimum egy órát meleg helyen letakarva. Ezután kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk (jobbról középre, balról középre, az egészet könyvalakba), utána 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy éles késsel két irányba bevagdossuk, majd kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Így járunk el egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. A tetejét tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

 

 

Write a comment