A gofri nem csak édesen, hanem sósan is nagyon finom. Az édesburgonya és a Peak sweet potato édesburgonya por gondoskodik arról, hogy megfelelő minőségű, alacsony glikémiás indexű szénhidráttal lásd el a szervezeted.

 Ha szeretnél még több diétás finomságot  bezsebelni, látogass el a Peakshop oldalára

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók két gofrihoz:

  • 1 tojás
  • 10 g Peak sweet potato édesburgonya por
  • 50 g édesburgonya püré
  • 20 g Dia wellness szénhidrát csökkentett liszt
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • 50 ml cukormentes mandulatej
  • 4 g szódabikarbóna
  • kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a tetejére (2 gofrihoz):

  • 100 g cottage cheese
  • 60 g zsírszegény natúr joghurt
  • himalájai só
  • fokhagyma por
  • bébispenót
  • 10 g reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük. Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok. Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót. Pihentessük 5 percig a masszát. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki, majd süssük benne készre a gofrikat. A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. A cottage cheese-t a joghurttal, sóval és a fokhagyma porral keverjük ki, és tegyük a gofri tetejére. Szórjuk meg a bébispenóttal és a reszelt sajttal.

Tápérték 1 gofriban feltét nélkül:

kcal: 138.75

fehérje: 6.8 g

szénhidrát: 11.34 g

zsír: 6.47 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment