Még tart a medvehagyma szezon, így most mindenbe kerül nálam. A kifliket először a húsvéti reggelire készítettem, ami tökéletes volt a főtt tojás és a sonka mellé. Majd újból elkészültek, akkor nem apróra vágott medvehagyma, hanem medvehagyma pesto került bele.

Eredeti recept ITT található.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 9 darab kiflihez

  • 100 g Szafi Reform  szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék 
  • 20 g Szafi Reform sütőliszt 
  • 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt 
  • 4 g gluténmentes sütőpor 
  • 1 g szódabikarbóna 
  • 1 tk. eritrit 
  • 3 g himalája só 
  • 2 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 50 g kókuszolaj
  • 180 g kókusztej
  • bambuszrost liszt a nyújtáshoz

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tetejére:

  • tojás a lekenéshez
  • szezámmag a szóráshoz ( elhagyható) ( ízlés és diéta szerint lehet sajt, vagy másféle mag)

Elkészítés:

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsunk belőle két  kört. Az egyiknek a tetejét kenjük meg a kókuszolajjal, szórjuk meg a finomra aprított medvehagymával. Helyezzük rá a másik kinyújtott lapot. Vágjuk 9 egyforma cikkre. Egyenként szorosan tekerjük fel a tészta szeleteket a hosszabbik oldalánál kezdve. Tojással kenjük le a tetejét, szójuk meg szezámmaggal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig. 

 kcal: 84.51

 fehérje: 3.12 g

 szénhidrát: 1.6 g

 zsír: 7.37 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

Write a comment