Még tart a medvehagyma szezon, így most mindenbe kerül nálam. A kifliket először a húsvéti reggelire készítettem, ami tökéletes volt a főtt tojás és a sonka mellé. Majd újból elkészültek, akkor nem apróra vágott medvehagyma, hanem medvehagyma pesto került bele.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók 9 darab kiflihez
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
- 20 g Szafi Reform sütőliszt
- 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt
- 4 g gluténmentes sütőpor
- 1 g szódabikarbóna
- 1 tk. eritrit
- 3 g himalája só
- 2 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 50 g kókuszolaj
- 180 g kókusztej
- bambuszrost liszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 g kókuszolaj
- 50 g finomra aprított medvehagyma
- vagy medvehagyma pesto ( ez alapján készítettem)
Hozzávalók a tetejére:
- tojás a lekenéshez
- szezámmag a szóráshoz ( elhagyható) ( ízlés és diéta szerint lehet sajt, vagy másféle mag)
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük a tésztát.
Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsunk belőle két kört. Az egyiknek a tetejét kenjük meg a kókuszolajjal, szórjuk meg a finomra aprított medvehagymával. Helyezzük rá a másik kinyújtott lapot.
Vágjuk 9 egyforma cikkre.
Egyenként szorosan tekerjük fel a tészta szeleteket a hosszabbik oldalánál kezdve.
Tojással kenjük le a tetejét, szójuk meg szezámmaggal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig.
Tápérték:
kcal: 84.51
fehérje: 3.12 g
szénhidrát: 1.6 g
zsír: 7.37 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: