A recept már fenn van a blogon, hiszen a zserbó mini palacsinta és a Rákóczi túrós mini palacsinta is ez alapján készült. De csak így „magába” is isteni finom. A palacsinta tészta receptért pedig köszönet Zsófkának, akinek a blogját ITT megtaláljátok! További palacsinta receptjeim ITT találjátok.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag) ( vagy ha kisebbeket sütök akkor ebből két adag is kijön)
- 25 g zabliszt ( gluténérzékenyeknek GM zabpehely darálva)
- 15 g fehérjepor (én már csak vegán fehérjét használok, vagy LaboNoir fehérjét)
- 15 g kókuszliszt
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
- fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: