A recept már fenn van a blogon, hiszen a zserbó mini palacsinta és a Rákóczi túrós mini palacsinta is ez alapján készült. De csak így “magába” is isteni finom. A palacsinta tészta receptért pedig köszönet Zsófkának, akinek a blogját ITT megtaláljátok! További palacsinta receptjeim ITT találjátok.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag) ( vagy ha kisebbeket sütök akkor ebből két adag is kijön)

  • 25 g zabliszt ( gluténérzékenyeknek GM zabpehely darálva)
  • 15 g fehérjepor 
  • 15 g kókuszliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment