Alig várom, hogy újra Spanyolországban legyen, és minél több helyen egyem újra az eredeti paellát. Addig is, itt egy recept hozzá, ami egészséges életmódba teljesen beilleszthető, és amivel egy kis Spanyolországot varázsoltam a konyhámba.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 270 g tenger gyümölcsei
- 270 g garnélarák
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 250 g basmati rizs (szárazon mérve)
- 500 g húsleves alaplé ( 24 órát főtt terápiás csontleves)
- egy csipet sáfrány
- himalájai só
- fél teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál kurkuma
- őrölt bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy wok serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Erre dobjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát és a paradicsomot. A rizsszemeket alaposan átmossuk, majd a zöldséges alaphoz adjuk. Felöntjük a húsleves alaplével és beleszórjuk a fűszereket. Alacsony lángon kb. 15 percig főzzük az egészet. Letakarjuk és néha megkeverjük. Végül hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és a garnéla rákot. Alacsony lángon kb. még 15 percig főzzük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 343.5
fehérje: 19.54
szénhidrát: 46.94
zsír: 8.26