Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Ráadásul igazi fehérje bomba! Ízlés szerint a túrót, vagy a csirkét máshogy is fűszerezhetjük.

Hozzávalók: ( 4 adaghoz)

– 4 szelet csirkemell ( kb 600 gr)

– 360 g zsírszegény túró

– 1 dl 12%-os tejföl ( vagy natúr joghurt)

– fokhagymakrém

– szárított petrezselyem

– 100 g Tolle light trappista sajt

– só, bors, fokhagyma granulátum

– paleo csirkefűszersó

 

Elkészítés:

 A csirkemell szeleteket megmosom, és papírtörlővel szárazra törlöm. Ezután sózom, borsozom, megszórom fokhagyma granulátummal és paleo csirke fűszersóval mindkét felét. Egy tepsibe szilikonos zsírpapírt teszek, beleteszem a csirkemell szeleteket, és előmelegített 160 fokos sütőben 20 percig sütöm, úgy, hogy félidőben megfordítom őket. Amíg sül, a túrót egy tálban villával összetöröm, elkeverem benne a tejfölt, és a fokhagymakrémet, majd sóval borssal, szárított petrezselyemmel ízlés szerint ízesítem. Egy jénai tál aljába simítom a túrós töltelék felét. Erre ráhelyezem az elősült csirkemelleket, és a tetejét beborítom a maradék túróval. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Ezután hideg sütőbe teszem vissza. Nagyon fontos, ha jénaiba sütitek , miután a csirkemell elkészült, hagyjátok kihűlni a sütőt, mert a jénait nem szabad előmelegített sütőben használni! Körülbelül még 20-25 percet sütöttem, az utolsó 10 percet grill funkción, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 320.35

fehérje: 57.42 g

szénhidrát: 5.77 g

zsír: 7.11 g

img_2540.JPG

img_2539.JPG

 

Write a comment