Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Ráadásul igazi fehérje bomba! Ízlés szerint a túrót, vagy a csirkét máshogy is fűszerezhetjük.
Hozzávalók: ( 4 adaghoz)
– 4 szelet csirkemell ( kb 600 gr)
– 360 g zsírszegény túró ( vagy laktózmentes túró)
– 1 dl 12%-os tejföl ( vagy natúr joghurt) (vagy vegaföl)
– fokhagymakrém
– szárított petrezselyem
– 100 g Tolle light trappista sajt (vagy laktózmentes sajt)
– só, bors, fokhagyma granulátum
– paleo csirkefűszersó
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmosom, és papírtörlővel szárazra törlöm. Ezután sózom, borsozom, megszórom fokhagyma granulátummal és paleo csirke fűszersóval mindkét felét. Egy tepsibe szilikonos zsírpapírt teszek, beleteszem a csirkemell szeleteket, és előmelegített 160 fokos sütőben 20 percig sütöm, úgy, hogy félidőben megfordítom őket. Amíg sül, a túrót egy tálban villával összetöröm, elkeverem benne a tejfölt, és a fokhagymakrémet, majd sóval borssal, szárított petrezselyemmel ízlés szerint ízesítem. Egy jénai tál aljába simítom a túrós töltelék felét. Erre ráhelyezem az elősült csirkemelleket, és a tetejét beborítom a maradék túróval. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Ezután hideg sütőbe teszem vissza. Nagyon fontos, ha jénaiba sütitek , miután a csirkemell elkészült, hagyjátok kihűlni a sütőt, mert a jénait nem szabad előmelegített sütőben használni! Körülbelül még 20-25 percet sütöttem, az utolsó 10 percet grill funkción, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 320.35
fehérje: 57.42 g
szénhidrát: 5.77 g
zsír: 7.11 g