Barion Pixel

Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Ráadásul igazi fehérje bomba! Ízlés szerint a túrót, vagy a csirkét máshogy is fűszerezhetjük.

Hozzávalók: ( 4 adaghoz)

– 4 szelet csirkemell ( kb 600 gr)

– 360 g zsírszegény túró ( vagy laktózmentes túró)

– 1 dl 12%-os tejföl ( vagy natúr joghurt) (vagy vegaföl)

– fokhagymakrém

– szárított petrezselyem

– 100 g Tolle light trappista sajt (vagy laktózmentes sajt)

– só, bors, fokhagyma granulátum

– paleo csirkefűszersó

 

Elkészítés:

 A csirkemell szeleteket megmosom, és papírtörlővel szárazra törlöm. Ezután sózom, borsozom, megszórom fokhagyma granulátummal és paleo csirke fűszersóval mindkét felét. Egy tepsibe szilikonos zsírpapírt teszek, beleteszem a csirkemell szeleteket, és előmelegített 160 fokos sütőben 20 percig sütöm, úgy, hogy félidőben megfordítom őket. Amíg sül, a túrót egy tálban villával összetöröm, elkeverem benne a tejfölt, és a fokhagymakrémet, majd sóval borssal, szárított petrezselyemmel ízlés szerint ízesítem. Egy jénai tál aljába simítom a túrós töltelék felét. Erre ráhelyezem az elősült csirkemelleket, és a tetejét beborítom a maradék túróval. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Ezután hideg sütőbe teszem vissza. Nagyon fontos, ha jénaiba sütitek , miután a csirkemell elkészült, hagyjátok kihűlni a sütőt, mert a jénait nem szabad előmelegített sütőben használni! Körülbelül még 20-25 percet sütöttem, az utolsó 10 percet grill funkción, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 320.35

fehérje: 57.42 g

szénhidrát: 5.77 g

zsír: 7.11 g

img_2540.JPG

img_2539.JPG

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...