Egy hete még dupla nadrágban, és nagykabátban voltam. De már akkor is próbáltam tavaszi ételeket készíteni. És most végre jó idő van, úgyhogy paleo, gluténmentes kakaós gofri készült. A tetején túrókrém és sok – sok eper.

 A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.

További fogyókúrás tippek, személyre szabott életmód tanácsadás,diétás étrend,fogyókúrás étrend érdekében, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat, hogy biztos elérd a célod!

KATTINTS IDE!

Hozzávalók a gofri tésztához ( 1 adaghoz):

  • 25 g Paleolit Éléskamra magliszt mentes nyújtható alaptészta  ( ITT megvásárolható)
  • 5 g negyedannyi édesítő ( vagy eritrit,de akkor a mennyiség eltérő)
  • 5 g vaníliás eritrit
  • 5 g zsírszegény holland kakaópor
  • 2 g frissen facsart citromlé
  • 50 g cukkinipüré
  • 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 30 ml víz
  • kevés kókuszolaj a gofri sütő kikenéséhez

Hozzávalók a feltéthez:

  • 80 g zsírszegény túró ( paleo diéta esetén totu)
  • 30 g zsírszegény natúr joghurt ( paleo diéta esetén totu krém, vagy növényi tej)
  • 6 g negyedannyi édesítő ( vagy eritrit, de akkor változik a menyiség)
  • 5 g vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 3 szem eper
  • 30 g házi eperlekvár ( Recept ITT)
  • 5 g kókuszchips
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya
  • 1 kocka cukormentes epres-fehér csokoládé ( nem paleo és nem gluténmentes)

Elkészítés:

Először elkészítjük a cukkini pürét. A cukkinit megpucoljuk, majd lereszeljük vékony lyukú reszelőn. Végül aprító gépben pürésítjük. A maradék cukkini püré nagyon sokoldalúan felhasználható, további receptekért KATTINTS IDE!

Ezután a gofri tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 5 percig pihentetjük a tésztát. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal, és előmelegítjük. Belesimítjuk a gofri tésztát, és megsütjük.  Ha alaposan megsült ( kb 5 perc,de sütő függő) tányérra rakjuk. A feltéthez a túrót a natúr joghurttal és az eritrittel kikeverjük, és a megsült gofrira tesszük. Az epreket felszeleteljük, és ezzel díszítjük. Végül a többi hozzávalóval is megszórjuk.

Tápérték 1 gofriban ( üresen)

 kcal: 89.26

fehérje: 3.6 g

szénhidrát: 13.86 g

zsír: 1.87 g

 

Személyre szabott étrend, életmódtanácsadás ITT.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment