A palacsinta porból is lehet kreatívan sütni. Ma nem volt kedvem palacsintázni, így gofrit készítettem Peak palacsintaporból. Tökéletes lett az állaga és az íze. Felturbóztam egy kis zabpehellyel és a szokásos cukkinivel.

Miért jó egy süteménybe cukkinit tenni?

Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét.

Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani.

A zabból, vagy palacsinta porból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. 

A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt, gofrit kapsz, nem lesz száraz az étel.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 25 g Peak protein palacsinta por ( ITT megvásárolható)
  • 10 g zabliszt (zabpehely darálva)
  • 50 g reszelt cukkini
  • 50 g cukormentes mandulaital ( vagy más növényi tej)
  • kókuszolaj a sütő kikenéséhez

Hozzávalók a tetejére:

  • 2 szem eper
  • 1/3 banán
  • szeletelt mandula
  • kókuszchips
  • kendermag
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya
  • liofilizált gyümölcsválogatás ( ITT megvásárolható)
  • 1 kocka cukormentes epres étcsokoládé ( vagy a kedvenc protein csokoládédból egy kisebb adag)
  • Waldenfarm kalóriamentes szirup

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le. A palacsintaport, a zablisztet a cukkinit keverd össze a mandulatejjel. Hagyd állni 10 percig. A gofri sütőt kend ki vékonyan kókuszolajjal, öntsd bele a masszát, és süsd teljesen át. Ha megsült, díszítsd a fenn leírtakkal.

Tápérték 1 adagban ( csak a gofri)

kcal: 143.15

fehérje: 12.69 g

szénhidrát: 17.22 g

zsír: 2.38 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

A cikk megjelent a Peakshop.hu oldalán is.

 

Write a comment