Most próbáltam először a Szafi Free ropogós kenyérlisztkeveréket, viszont így elsőként nem kenyér készült belőle, hanem cukkinis pogácsák. Némiképp változtattam az eredeti recepten, amit  Szafi oldalán találtok meg. Nagyon finom, és nagyon laktató volt.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 18 pogácsához:

  • 150 g Szafi Free ropogós kenyér lisztkeverék 
  • 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
  • 10 g gluténmentes sörélesztőpehely – innaktív élesztőt tartalmaz, ezért az arra érzékenyek is fogyaszthatják! Fontos összetevője a pogácsának, ettől lesz pogácsa ízű, és az állaga miatt is kell bele 
  • 3 g  himalája só
  • 150 g reszelt (vagy turmixolt) héj nélküli cukkini (a levével együtt)
  • 40 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • tojásfehérjelé vagy kókuszolaj a lekenéshez ( elhagyható)

Elkészítés:

Hámozzuk meg, és kislyukú reszelőn reszeljük le a cukkinit. Ezután az egészet turmixolt egy kézi aprítógép segítségével. Nem kell a levét kinyomkodni! Adjuk hozzá a többi összetevőt is (utoljára a lisztkeverékeket), majd gyúrjuk össze.Pihentessük 5 percig, majd lisztezett felületen gyúrjuk át. Nyújtsuk 1,2 cm. vastagra, rácsozzuk be a tetejét és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Nekem 18 pogácsám lett. Ha kisebb pogácsákat készítünk kevesebb a sütési idő, ha nagyobbal akkor hosszabb a sütési idő.
 
Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 33 percig süssük. (Aki szeretné lekenheti kókuszolajjal, vagy lefújhatja olajsprayvel sütés előtt, úgy ízletesebb lesz! Én tojásfehérjével kentem le a tetejét.Rácson hagyjuk kihűlni!
 
Tápérték 1 pogácsában:
kcal:13.44
fehérje: 0.61 g
szénhidrát: 2.43 g
zsír: 0.11 g
IMG_6792
 
IMG_6793

Write a comment