Ez a recept is úgy született, mint ahogy a legtöbbször. Megnéztem mi van a hűtőbe otthon, mivel ezt az ételt Anyuval készítettük. A csicsóka püréként nem ízlett, így gyors újratervezés, és „burgonya pogácsát” készítettünk belőle, ami nagyon finom lett.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a töltött csirkemellhez:
- 500 g csirkemell filé
- 6 szelet bacon szalonna
- 6 kisebb fej gomba
- himalájai só
- őrölt bors
- kakukkfű
Hozzávalók a csicsóka pogácsához (9 darab)
- 170 g csicsóka
- 10 g cocomas
- himalájai só
- fokhagymapor
- 30 g Szafi Free lángos lisztkeverék
- 10 g bambuszrostliszt
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csiperke gombát nagyon apróra vágtam és egy serpenyőben megpirítottam.
A csirkemelleket sóval, borssal és kakukkfűvel fűszereztem. Egy folpackra helyeztem a bacon szeleteket, majd erre a csirkemell szeleteket. A csirkemell szeletekre helyeztem a megpárolt gombát, majd a fólia segítségével szorosan feltekertem, a két végét összecsavartam és csomót kötöttem rá. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütöttem.
A körethez a csicskát felkockáztam és enyhén sós vízben megfőztem. Ha puhára főtt, krumpli nyomóval pürésítettem és az összes többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrtam. Ezután kis gombócokat formáztam belőlük, amit utána a kezemmel kilapítottam. Kevés kókuszolajon megsütöttem mindkét oldalát. Papírtörlőre szedtem.
Salátát tálaltunk mellé.