Nincsenek termékek a kosárban.
Az idei első húsvét váró receptem ez a diós lekváros kalács koszorú. Ami egyébként a zserbós süti mániámba is beleillik 🙂 Volt itt már zserbó muffin, zserbó palacsinta is.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg Dia wellness liszt ( CH mínusz lisztkeverék és sütőlisztet használtam felesben)
- 1/2 tasak szárított élesztő
- 1,5 dl cukormentes mandulatej
- 2 ek kókuszolaj
- 25 g eritrit
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg por eritrit
- házi cukormentes sárgabarack lekvár ( ez alapján készült), vagy
+ 1 tojássárgája a lekenéshez
+ durvára vágott dió a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőhöz szükséges mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek.
A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát.
Lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk az eritrites darált dióval.
Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, majd az így kapott rúdból kört formázunk, és ahol összeér a tészta, ott összenyomkodjuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és egy éles késsel, kb. fél cm-ként bevagdossuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd lekenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 306.79
fehérje: 15.34
szénhidrát: 18.62
zsír: 16.95