Hamarosan itt a húsvét, és ilyenkor a húsvéti reggeli elengedhetetlen kelléke a főtt tojás, a sonka és a kalács. Emlékszel, amikor régen a reggeli kalácsot vagy pirítóst jó vastagon megkentük vajjal?
Azonban diéta alatt, érdemes lecsökkenteni a vaj fogyasztását, mivel magas a zsírtartalma, és nagyrészt, a kevésébe egészséges, telített zsírokat tartalmaz. Ráadásul ezek a kencék sokkal laktatóbbak is.
Mutatok egy olyan krémet, ami nagyon jól illik a szénhidrát csökkentett sós húsvéti kalácsodhoz, vagy a húsvéti reggelinél elfogyasztott pirítóshoz.
Húsvét reggelekre tökéletes finomság lehet ez a tojáskrém.
IDE kattintva pedig további húsvéti kence recepteket találsz.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók:
– 4 db tojás
– 200 g cottage cheese light
– só, bors,
– 1 szál újhagyma
– 180 g bovo tojásfehérje rúd
Elkészítés:
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Krumplinyomón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a cottage cheese-t, a vékony karikákra vágott újhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérje rudat, apró darabokra vágtam, és azt is hozzákeverem.
Tápérték:( 100 grammban)
kcal: 124.24
fehérje: 7.9
szénhidrát: 11.44
zsír: 5.04