Sütőben sült csirkés cukkinis fasírt készült salátával és sütőben sült édesburgonyával. Mivel sütőben sült, nem tocsog az olajban, így diétában is tökéletes, ha már unod a natúr csirkét, hiszen nem kell ezt enni minden nap. A paleolit éléskamra ropogós panírmorzsát tettem hozzá, így paleo és gluténmentes diétában is megállja a helyét. Ezt az ebédet már facebookon láthattátok, az “Anya diétázik 2. hét” részében, neki is nagyon ízlett.

További receptjeimet a Paleolit Éléskamra lisztkeverékekkel ITT megtaláljátok.

 


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 9 darabhoz:

  • 500 g csirkemell 
  • 20 g medvehagyma
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • csirke fűszerkeverék
  • 100 g reszelt cukkini
  • 1 tojás
  • 20 g Paleolit Éléskamra ropogós panír keverék ( ITT megvásárolható)
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez.

Elkészítés:

A cukkinit előzőleg pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. A medvehagymát vágjuk nagyon apróra.

A csirkemellet kockázzuk fel, és tegyük aprító gépbe. Daráljuk le. Egy tálban keverjük el az összes alapanyagot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután egy húspogácsa formázó ( vagy tálaló gyűrű) segítségével formázzunk 9 darab húspogácsát a masszából. Kiolajozott serpenyőben közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Mellé sütőben sült édesburgonyát és grillezett zöldségeket tálaltam.

Tápérték 1 adagban: ( 3 darabban)

kcal: 237.37

fehérje: 44.36 g

szénhidrát: 5.08 g

zsír: 4 g

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

Write a comment