Itt az eperszezon! Ha épp vendégeket vársz, és gyorsan akarsz villantani valamilyen egészséges süteménnyel, ezzel garantált lesz a siker! Ha az eper szezon után készítenéd el, bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatsz a tetejére.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók ( kb 23 szelethez):

  • 3 tojás
  • 55 g eritrit
  • 2 teáskanál vaníliás eritrit
  • 300 g zsírszegény natúr joghurt
  • 125 g zabpehely liszt ( zabpehely darálva) ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 125 g Dia Wellness sütőliszt
  • 1 teáskanál búzasikér
  • 20 g vaníliás fehérjepor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g kókuszolaj
  • 160 ml cukormentes mandulatej
  • 30 g víz

Hozzávalók a tetejére:

  • körülbelül 100 g eper ( ízlés szerint)
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

A tojásokat az eritrittel és a vaníliás eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, a vizet. Ezután hozzászitáljuk a zablisztet, a Dia Wellness lisztet, a búzasikért, a fehérjeport, a csipet sót, és a sütőport. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt magas falú edénybe simítjuk, és a tetejére tesszük a negyedekre vágott epret. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Tápérték 1 szeletben ( 23 szelet esetén):

kcal: 98.65

fehérje: 4.28 g

szénhidrát: 6.98 g

zsír:  5.77 g

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

A cikk a Peakshop oldalán is megjelent.