Túrógombóchoz hasonlító vegán gombócokat se lehetetlen készíteni tojás és túró nélkül. A kedvenc tavaszi gyümölcsömmel, az eperrel tálaltam.

Eredeti recept ITT.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók (6 kis gombóchoz és 3 eperrel töltött gombóchoz):

  • 70 g  Szafi Reform paleo palacsinta lisztkeverék vagy Szafi Reform süteményliszt
  • 80 g Szafi Free gluténmentes zabdara/zabgríz 
  • 20 g Szafi Reform eritrit 
  • 1 kis csipet  himalaya só
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • vanília aroma
  • 160 g víz
  • 3 szem eper+ a díszítéshez

Forgatáshoz:

  • zabkorpa ( gluténérzékenység esetén Szafi Reform földimandula panír)
  • eritrit

A zabkorpát serpenyőben pirítsuk meg, néhányszor megkeverve hogy ne égjen le. Ha langyosra hűlt keverjünk hozzá ízlés szerint eritritet.

Gombóc elkészítése:

Rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre.

Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és  keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek az összetevők)

Ha kihűlt 1 órára rakjuk hűtőbe.

Ezután nedves kézzel készítsünk 9 db kis gombócot belőle, és forgassuk meg a pirított morzsában. 3 gombóc közepébe egy szem epret nyomtam.

Write a comment